spara en webbsida i pdf-format med Web2PDF

Har du hittat en bra artikel på en webbplats som du vill eller behöver spara som en PDF-fil? Se hur enkelt det är att konvertera en webbsida till PDF-filer med Firefox eller din favorit webbläsare.

Obs: Det finns en bookmarklet tillgänglig som du kan lägga till din favorit icke-Firefox.

Innan

Ett exempel beslutade vi att använda den första artikeln i vår “Att bygga en ny dator” -serien. Nu om du någonsin har börjat förbereda sig för något som att bygga en ny dator eller spara upp särskilda tweaks för din nästa installation, så kommer definitivt att vara en mycket användbar sak för dig.

Som standard kan du spara denna sida som en html-fil, direkt skriva ut, eller kopiera och klistra in den på ett “kontor” dokument. De är alla bra alternativ men med det sparas som en pdf-fil skulle vara så mycket trevligare.

Web2PDF Converter in Action

Så fort du har installerat tillägget du är redo att gå. A “knapp i verktygsfältet” kommer automatiskt läggas till i högra sidan av webbläsarens användargränssnitt enligt nedan. Det finns heller inga möjligheter att oroa med …

När du har en webbsida som valts, klicka på “Web2PDF Button” och du kommer att se din nya pdf-fil skapas.

När den nya filen är klar kommer du att presenteras med en nedladdningslänk. “Högerklicka” och spara pdf på en plats som du väljer.

Lägg märke till att pdf-filen kommer att ha ett förinställt namn baserat på webbsidan / artikelnamnet … mycket bekvämt.

Här är vårt exempel pdf-fil en gång öppnas … texten kan väljas, markerad, eller har andra åtgärder som utförs på den. Definitivt inga bilder som pdf-filer här.

Använd Web2PDF hemsida Direkt

Kanske du använder en icke-Firefox eller hålla antal anknytningar till ett minimum. Bara bläddra över till den webbplats där du kan lägga till “Web2PDF Bookmarklet” till din favorit webbläsare eller helt enkelt ange lämplig webbadress.

Slutsats

Om du har letat efter ett bättre sätt att spara artiklar och en unik webbsida i pdf-format, då Web2PDF förlängning (eller bookmarklet) gör ett bra komplement till alla webbläsare.

länkar

Ladda ner Web2PDF Converter förlängning (Mozilla Add-ons)

Besök Web2PDF webbplats

Smart, men det verkar alltför komplicerad. Installera någon gratis PDF författare (jag använder Bullzip), som installeras som en vanlig skrivare. Då jag bara CTL-P för att ta fram dialogrutan för utskrift. Fördelen är att varje app har nu en PDF-skrivare tillgängliga (och det är standardskrivare här på min laptop, eftersom en fysisk skrivare är inte alltid tillgängliga).

Denna artikel leda mig till FF Tillägg meny där Fireshot dök upp som som rekommenderas. Kolla in det. Gör ett bra komplement till Web2PDF

Fireshot är en Firefox tillägg som skapar skärmdumpar av webbsidor (helt och hållet eller bara synliga delen).

Till skillnad från andra anknytningar, erbjuder denna plugin en uppsättning av redigering och anteckningsverktyg, som låter användare snabbt ändra webb fångar och infoga textkommentarer och grafiska anteckningar. Sådan funktionalitet kommer att vara särskilt användbart för webbdesigners, testare och innehålls granskare.

De fångar kan vara

– Upp till gratis allmän skärmdump värd, – sparas till disk (PNG, GIF, JPEG, BMP), – tryckt, – kopieras till klippbordet, – e-post, – skickas till konfigurerbara extern redigerare för vidare bearbetning.

Ironiskt nog, kan jag vända den här sidan till en PDF med det, men det verkar fungera bra med andra …

Ja verkligen. Jag skriva ut till pdf med CutePDF, sedan samman med http://www.mergepdf.net vid behov. Vilken fördel är det att med hjälp av ovanstående metod?

Trevlig liten app fungerar luvly jag letade efter något sånt här just denna vecka så jag kunde ladda upp pdf s för att dela på google docs (webbsidor) .; Skål.

Det är en hel del verktygsfält du har där.

Verkar meningslöst för mig. Som andra har sagt, bara skriva ut till en virtuell PDF-skrivare – Jag använder PDFCreator. Åtminstone den virtuella installation skrivare kan användas för andra ändamål samt arbeta i Firefox (eller någon annan webbläsare du bryr dig att namn).

Det är en mycket sällsynt tillstånd, som kallas auto-bryggeri syndrom, där den drabbade patientens kropp har tillräckligt stora mängder av en viss typ av jäst i deras matsmältningssystem som deras mat är jästa i berusande nivåer av alkohol (etanol) direkt i sin kropp .