spara objekt till fördefinierade mappar i snabbmenyn

Är du trött på “Spara som rutin” i Firefox och önskar att du bara kunde “klicka och spara” dina filer direkt till en fördefinierad plats? Se hur lätt det är att göra med “Spara fil till” tillägg till Firefox.

Innan

Vare sig det är att spara en fil från en länk …

En bild från en webbplats …

Eller en hel webbsida som du alltid måste gå igenom hela “Spara som rutin” bara för att få den filen sparas till önskad plats. Tänk om du kunde skära ut hela “Spara som Rutin” och bara skicka dessa filer där du ville ha dem? Tja du kan.

Efter

I vårt exempel har vi lagt två egna mappar på skrivbordet …

Nu när du går att spara en fil från en länk som du kan skicka den direkt till en fördefinierad mapp som du har valt. Bara bläddra igenom “Spara länk till Side Menyer” och klicka på “Spara här” … Och precis som att du redan är klar.

Spara bilder är lika enkelt nu …

Webbsidor också. Lägg märke till att det i varje fall du fortfarande har möjlighet att “Spara som” om du behöver det … definitivt det bästa av båda nu.

Alternativ och Inställningar

Alternativen är enkla och främst inriktade på att inrätta din personliga mappar. Här kan du se “Övrigt” inställningar för förlängning.

Förlängningen kommer att ha en standard lista över samma två mappar (Skrivbord och Mina dokument mappar) för var och en av de tre kategorierna (Sida, Link & Bild). För att lägga till en egen uppsättning av mappar till varje kategori, klicka på “Lägg till … Button” och leta efter dina favorit mappar. Ställ upp för var och en är identisk …

Slutsats

Om du är trött på “Spara som rutin” i Firefox kan detta vara den perfekta förlängning för dig. Det kommer att bidra till att göra din fil spara direkt, snabbt och enkelt.

länkar

Ladda ner “Spara fil till” förlängning (Mozilla Add-ons)

Ladda ner “Spara fil till” förlängning (Extension Hemsida)

IMO bättre lösning är Auto Save Folder (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4781).

Finns det någon Motsvarande för IE8?

Microsoft har ett gratis verktyg som heter TweakUI som ger anpassning av din “Spara som …” dialogen, bland många andra saker, och som kan användas efter Firefox.

I TweakUI, gå till “Common Dialogs” och välj sedan “Platser Bar.” Du kommer att se att du kan ställa in vissa mappar till vänster i dialogrutan som standardmapparna för att spara till. Det är inte så visuellt tilltalande som Firefox, men kräver samma mängd musklick och kan användas för andra ändamål än Firefox program.

TweakUI är kompatibel med Win XP (jag vet inte om Vista) men XP-läge krävs Win 7.

Den engelska termen “lån”, att hänvisa till lån man tar ut för ett hem, kommer från franska och betyder “död löfte”, panten dör antingen genom fullgörande av kontraktet eller avskärmning av fastigheten.