supermakt din pekplatta dator med Scrybe

Letar du efter ett sätt att hjälpa din pekplatta dator gör dig mer produktiv? Här är en snabb titt på Scrybe, en ny ansökan från Synaptics som låter dig supermakt det.

Pekplatta enheter har blivit allt mer intressanta eftersom de har inkluderat stöd för multi-touch gester. Scrybe tar det till nästa nivå och låter dig använda pekplattan som en programstartare. Du kan starta ett valfritt program, hemsida, eller göra många vanliga kommandon på datorn med en enkel gest. Scrybe fungerar med de flesta moderna Synaptics styrplatta, som är standard på de flesta bärbara datorer och netbooks. Den är optimerad för nyare multi-touch pekplattor, men kan också arbeta med vanliga single-touch pekplattor. Det fungerar på Windows 7, Vista och XP, så är chansen att det kommer att fungera med din laptop eller netbook.

Kom igång med Scrybe

Chef över till Scrybe hemsida och ladda ner den senaste versionen (länk nedan). Du ombeds att ange din e-postadress, namn och information om din dator … men du faktiskt bara att ange din e-postadress. Klicka på Hämta när du är klar.

Kör installations när det är nedladdning. Det kommer automatiskt att hämta den senaste Synaptics drivrutinen för pekplattan och andra komponenter som behövs för Scrybe.

Observera att Scrybe installations kommer att be att installera Yahoo! verktygsfältet så avmarkera detta för att undvika att lägga till denna värdelösa webbläsarens verktygsfält.

med användning Scrybe

Om du vill öppna ett program eller hemsida med en gest genom att trycka på 3 fingrar på styrplattan på en gång, eller om pekplattan inte stöder multi-touch gester, sedan trycka på Ctrl + Alt och tryck en finger på styrplattan. Detta kommer att öppna Scrype inmatningsrutan, börja rita en gest, och du ser det på den grå torget. Ingångsfönstret visar några standard gester du kan prova.

Här har vi ritade en “M”, som öppnar vår standard Musikspelare. Så fort du är klar med gest och lyft upp fingret kommer Scrybe öppna programmet eller webbplatsen du valt.

En ballong anmälan kommer att låta dig veta vad gest var förformad.

När du anger din gest, kommer ingångsfönstret visar vita “bläck”. Den “bläck” blir blå om kommandot igen, men blir röd om det inte är. Om Scrybe inte känner igen ditt kommando, tryck 3 fingrar och försök igen.

Scrybe Kontrollpanel

Du kan öppna Scrybe kontrollpanelen för att ange eller ändra kommandon genom att ange en lådliknande gest, eller högerklicka på ikonen Scrybe i aktivitetsfältet och välja “Scrybe Kontrollpanelen”.

Scrybe har många förkonfigurerade gester som du kan förhandsgranska och även öva.

Alla gester i Folk fliken är förinställda och kan inte ändras. Däremot kan de i fliken favoriter redigeras. Välj gesten du vill redigera och klicka på kugghjulet att ändra det. Här har vi ändrat e gest för att öppna Hotmail i stället för standard Yahoo Mail.

Scrybe kan också hjälpa dig att utföra många vanliga Windows-kommandon som Klipp och Ångra. Välj fliken Verktyg för att se alla dessa kommandon.

Scrybe har många inställningar som du kan vilja ändra. Välj knappen Inställningar i kontrollpanelen för att ändra dessa. Här är några av de inställningar vi förändrats.

Lägga till en ny Scrybe gest

Standard Scrybe alternativen är användbara, men det bästa är att du kan tilldela gester dina egna program eller webbsidor. Öppna Scrybe kontrollpanelen och klicka på plustecknet i det nedre vänstra hörnet. Skriv in ett namn för din gest, och välj sedan om det är för en webbplats eller ett program.

Om du vill att gest för att öppna en webbplats, ange adressen i rutan.

Alternativt, om du vill att din gest att öppna ett program, välj Starta program och sedan antingen ange sökvägen till programmet, eller klicka på knappen bredvid Starta fältet och bläddra till den.

Klicka nu på nedåtpilen på den blå rutan och välj en av de gester för din ansökan eller hemsida.

Din nya gest kommer att dyka upp under fliken Favoriter i Scrybe kontrollpanelen och du kan använda den när du vill från Scrybe, eller öva gest genom att välja knappen Practice.

Slutsats

Om du njuta av multi-touch gester, kan du finna Scrybe mycket användbar på din bärbara dator eller netbook. Scrybe erkänner gester ganska lätt, även om du inte anger dem perfekt korrekt. Precis som pinch-to-zoom och två fingrar rulla, kan Scrybe snabbt bli något du saknar på andra bärbara datorer.

Ladda ner Scrybe (registrering krävs)

tack-du på rätt plats

Jag använder en Lenovo ThinkPad R61 med fönster vista.I försökte installera Scrybe men på öppna installationen får jag ett meddelande som säger: Scrybe kan inte installeras på datorn eftersom datorn inte uppfyller requirements.You måste ha en Synaptics pekplatta och en Synaptics föraren att köra Scrybe,. ge mig lösning på detta !!

Detta är verkligen häftigt :); Du har nya alternativ om du går till Musegenskaper under Kontrollpanelen och klicka på fliken Enhetsinställningar och klicka sedan på knappen Inställningar.

Jag hade problem med att installera min bärbara dator med synapics pekplatta, sa att det jag inte har nödvändig hårdvara så jag uppdaterade föraren och montera nu inga bekymmer.

Jag tycker om att anpassa saker för mina behov, så jag bokföring detta här men alltid tänka på säkerhetskopiera filer innan du redigerar dem 😉

I mappen “C: \ Documents und Settings \ användarnamn \ Application Data \ Synaptics \ Scrybe” du kan hitta an.xml-fil

Öppna den och där du kan redigera posterna, även de som de …

Saludos El Mexicano

@el mexicano – Nice find … tack för att dela :)!

Riktigt bra grejer … Men varför kan du inte ta bort de flesta av gester … som facebook, ebay, … Jag behöver inte dem

@Bjarnovikus – Ja, jag hittade det irriterande att du inte kunde ta bort de flesta av de förkonfigurerade gester, men jag antar att det är på grund av marknadsförings behandlar dessa platser. Men visste du prova @el mexicano förslag ovan? Ser ut som du kan redigera allt i XML-filen han fann ….

BNP i USA delstaten Kalifornien är större än BNP i Ryssland.