ta en rundtur i rymdfärjan Atlantis

Avvecklas och på väg till Kennedy Space Center Visitor Complex, är detta sista chansen någon av oss kommer att se insidan av rymdfärjan Atlantis i full operativ glans.

collectSPACE gjorde en sällsynt tur av rymdfärjan innan det är att tas isär och byggas för visning i rymdcentret. de rapporterar

Rymdfärjan Atlantis, som bara fem månader sedan flög den sista uppdrag NASA: s 30-åriga transfer program, förbereds nu för sin offentlig visning på Kennedy Space Center Visitor Complex i Florida. Dess insidan dras ut för att säkerställa att den är säker för utställning, samt avsevärt lätta den för den planerade brant vinklad display, är Atlantis planerad att drivas ned denna vecka för sista gången.

collectSPACE hade den sällsynta möjligheten nyligen att turnera Atlantis att fotografera förberedelserna och fånga dess glascockpit drivs och tänd under en av sina sista gånger.

Följande fotogalleri börjar på Atlantis “cockpit, och fortsätter sedan till dess nu mestadels tom middeck, ut i och över 60-fots lastfjärden, och sedan runt och under den bevingade rymdskepp.

Galleriet erbjuder en imponerande rundtur i skytteln och det är ofattbar mängd knappar, kontroller och fack. Hit upp länken nedan för hela turnén.

Sällsynta, Last look Inside rymdfärjan Atlantis [collectSPACE via Boing Boing]

grymma bilder! tillbaka på 80-talet gick jag på en rundtur av Kennedy Space Center och såg skyttlar men aldrig så här! verkligen något att se! Tack för inlägg!

Hmmmmmmm …; Ingenting förändrats sedan dess, http: //images.wikia.com/memoryalpha/en/images/b/bd/USS_Hathaway_bridge.jpg

Ethernet utvecklades på Xerox PARC mellan 1973 och 1974. Det senare formaliserades som en fysisk standard för dataöverföring i 1985.