teknisk överlägsenhet – star wars kontra star trek [jämförelsetabell]

Visa full storlek version

Star Wars vs. Star Trek [via Geeks är sexiga]

mina lojaliteter ligger med Battlestar Galactica

Låter inte glömma att de har fricking laservapen i Star wars också. I rymdskepp, går kanten till Star Trek … de har full på sköldar, inte bara en deflektor sköld som är mycket lätt tas ut genom en liten kämpe kraschar in i den.

Du glömde helt teleporteren och holodeck. Det är några ganska cool teknik som skiljer franchising.

Japp, teleporter skulle ge star trek världen en kant framför allt eftersom star wars världen skulle ha något försvar mot det från början ^. ^

Hmm, om du ska prata star trek VS star wars, din saknas några viktiga komponenter.

Star trek, förmåga att omvandla energi till materia (mat replikatorer, etc) eftersom energi är mer lagringsutrymme effektivare än mat, har star trek universum en oändlig fördel utdragen utrymme konflikt, liksom yteffektivitet, Tidsresa. Det har varit incidenter av oavsiktliga och målmedveten tidsresor i star trek. Ta bort tids prime direktivet, och hela star wars universum räknar inte för något eftersom förbundet kan blåsa upp det innan det ens existerar.

Jag är ledsen, men kraften vs Vulcan hals nypa är bara dum. Varför inte prova Force vs en Q?

Om Picard kunde convice Q, jag är säker på att han kunde hjälpa.

Q: “Vadar, vill du din mamma inte hade dött? Låt oss gå tillbaka och rädda henne … “, Vader:” BFF ”

Dudes, Dessa är bara fiktiva program och filmer med betalda aktörer,. Tappa inte någon sömn över detta.

^^ Dude om du bara listat ut, grattis.

Och om detta var Star Trek universum, skulle jag bara gå tillbaka i tid för att få min sömn.

Jag skulle placera mina pengar på Star Wars univers i en kamp … men jag kan inte förneka att det skulle bli en tuff kamp.

Energi effektivare lagring än mat? Har du glömma hur atombomber använt massa några pounds av material (uran / plutonium) att spränga hela städer? Den mängd energi i massan av ännu ett mellanmål skulle vara tillräckligt för att hålla företaget går för en avsevärd tid. Effektivare skulle vara förmågan att omvandla tunga material som uran genom sådana kärnreaktioner i livsmedel.

Star Wars har Ewoks (meh), Star Trek har 7 av 9 (nom nom nom nom /drool).;#nocompetition

Star Trek, Star Trek, Star Trek

Jag tycker mest sci-fi. Den enda serien som är extremt populär, att jag tycker är tråkigt, är Doctor Who.

@badger_fruit är helt överens.

Star Trek har många vackra kvinnor (esp TOS). Minnesvärda exempel som sticker i mitt sinne är är Kathie Browne som Deela i “blinkning öga” och Angelique Pettyjohn som Shahna i “The Gamesters av Triskelion”.

Firefly / Serenity för alltid!

(Kan inte stoppa signalera)

Star Wars har Ewoks (meh), Star Trek har 7 av 9 (nom nom nom nom /drool).;#nocompetition

Vänta … var inte hon kallade “10 av 10”;? Åtminstone är det vad ett antal av mina manliga vänner kallade henne.

Detta i mitt sinne beror egentligen på hur länge sedan “En lång lång tid sedan” är och hur långt borta “I en galax långt långt borta” är.

Jag skulle ha mina pengar på Star Wars i en kamp, ​​men det är bara för att all den teknik som skapas i Star Wars är avsedd för krig, där majoriteten av fartygen i Star Trek är konstruerade för vetenskap och utforskning.

Vid slutet av dagen om Q var inblandad skulle det inte ens vara en kamp, ​​bara en massa ståhej.

Egentligen den enda fråga som behöver ställas är Voyager Crew mot Next Gen Crew. Janeway mot Piccard. 7 eller 9 mot data. Warf mot Tuvok.

Spärrnings är att båda uppsättningarna siffror vara helt “informerade attribut” som i allmänhet inte mesh med något sett på skärm- men i den mån Trek faktiskt hade en vetenskap rådgivare gå igenom rummet ibland, och kanske blick på de pocketbok tekniska manualer dessa siffror härleddes från, åtminstone hänger ihop bättre genom ett hår.

Om TIE fighters kan hantera 2,500g (och förutsatt att de har magiska anti-tröghet fält som hindrar deras piloter från att återges i hamburgare när de träffar gas- som handlar om acceleration emot av en golfboll från tee,) då någon människa eldledning, Jedi-allvetande utökad eller på annat sätt, är rakt upp useless- och vi har centrala scener där människor syftar kanontorn och gör stick-och-roder flyger blandat med antydningar som droider och datorer är verkligen inte alltför bra på den här sortens sak, och i allmänhet replikera slaget vid Midway i rymd som naturligtvis ser fantastiskt och roligt men gör minimal känsla.

Samma fånigt manualer också tillstånd som binder soldater är oskärmad och tillverkad av titan, vilket innebär att eftersom dessa WWII avstånd, hängande cirka 190 megaton blaster handlas av soldater, för att inte tala enorma Star Destroyers, skulle resultera i nämnda bevingade titansfärer som impuls dödas som deras yta avlägsnade bort explosivt och spruckna dem som ägg. Och Dödsstjärnan gör säkert en stor boom (en bom som skulle kräva energier i storleksordningen utplåna några kubik * miles * av antimateria), men det betyder inte exakt adress varför Imperial militären gick igenom besväret och kostnaden för att bygga Death stjärnor (och de måste ha varit dyrt, eftersom en miljon planet civilisationen bara byggt två) som ägnar den överväldigande majoriteten av deras eldkraft för att förånga de tusentals miles av obebodda berg under varje misstänkt Rebel bas-nor, för den delen, vad Dyson spheres Empire använder för att ladda upp dem. Och befolkningen i Coruscant enbart bör vara högre än befolkningen siffra för hela imperiet, om du tar en sekund att göra back-of-the-kuvertet matematik.

Det är nästan som om det visuella konstruerades först och främst som hyllningar till Buck Rogers serier och andra världskriget flygande filmer, och siffrorna var kokta upp av innumerate författare av barnböcker … 🙂

Inte för att Star Trek inte nödvändigtvis en hel fan av mycket bättre. Det finns en tidpunkt då uteffekten av Enterprise i vila är en siffra som skulle kräva strålar bort tillräckligt med energi för att förbränna planeten nedan- och konsumera flera skeppsmassor av antimateria med några timmars mellanrum för att stoke bränderna. Fartyg med sensorer som kan nå ut ljus minuter har sina dueller på vad uppgår till musköt intervall, så att de kan vara ganska i samma ram. Det finns en liten stund där rymdskepp verkligen drag och verkar accelerera på tiotals eller kanske hundratals Gees, men att de fortfarande lyckas flytta ganska slappt i andra situationer där denna typ av pep kan vara användbara. Ingen verkar fruktansvärt besväras av concussive moln av kött gas som skulle bli följden av förångning av en människa (vilket förmodligen är anledningen till att vi sluta se phasers helt förångning människor …)

Fortfarande är dock hänger Trek tillsammans lite bättre i den tekniska avdelningen, för vad det är värt. Fotontorpeder sägs på skärmen för att vara antimateria missiler som kan nivå städer i höga utbyten, och alla behandlar dem i allmänhet som such- fartyg utan sköldar är i allvarlig fara att bli rostat, och så vidare. Skaparna gjorde Phasers torn i phaser fasas arrayer när TNG rullade runt, eftersom fasstyrda radar redan fastställt den tekniska hönshus för sin förmåga att spåra snabbt rörliga mål. Människor gör sin flygande genom att tala med datorer. Allt hänger bara ihop ett hår mer konsekvent, eftersom en aning av vetenskap smak betydde till sin publik och formen på deras stories- om Rule of Cool förblev den högsta i landet.

Olika delar av tungan är inte inställd att smaka olika smaker, varje del av tungan kan upptäcka sött, salt, surt och andra smaksensationer.