tio tips för nya hallon pi ägare

Om Santa förde dig en Raspberry Pi jul, kommer denna behändiga lista med tips för nya Pi ägare hjälpa dig att komma igång.

Artighet av Make Magazine, finner vi en samling praktiska få igång tips för Raspberry Pi och arbetar med kommandotolken som

Tabulatorkomplettering, du behöver inte mödosamt skriva ut långa vägar, filnamn och kommandon. Skriv bara in de första bokstäverna och slå flik. Om bash (kommandotolken, eller skal) kan avgöra vilken fil du hänvisar till, kommer det att fylla i resten. Om inte, slå fliken igen det kommer att ge dig en lista av möjligheter om det finns fler än en.

sudo !!; Det kan vara frustrerande att skriva ut en hel kommando endast att få veta att du måste vara super att verkställa det. Skriv “sudo !!” (uttalas “sudo bang bang”) för att utföra föregående kommando som root.

Hit upp länken nedan för hela listan. Har ett tips av din egen att dela? Ljud av i kommentarerna.

Tio tips för New Raspberry Pi Ägare [Make]

Söt, inte visste om “sudo !!” trick. Jag var alltid bara slå “upp” och sedan flytta till början av raden och skriva in sudo. Det borde spara lite tid 🙂

Definitivt kommer att bokmärke källan.

Jag köptes en för crimbo. Några praktiska nybörjare tips är precis vad jag behöver.

Jon Bon Jovi inspelning debut var inte hans första album, men ett spår på Star Wars-tema julskiva 1980, “R2-D2, Vi önskar er en god jul”.