växla till dvorak tangentbordslayout i xp

Du kanske har övervägt känsligheten hos dina handleder till karpaltunneln. Du kan försöka förhindra att invasiva vänner och familj från att använda datorn utan att se ut som du har något att dölja. Du kan även försöka att avvärja Alzheimers genom att avsiktligt utsätta dig själv till frustration känsla som du är fem år gammal igen.

Dvorak Keyset stöd i alla dessa strävanden och göra övergången är faktiskt mycket lättare än att skriva med den aktiverad. För de spel att göra övergången, här är hur det görs.

Obs: Slå av tangentbordslayout faktiskt flytta dina nycklar runt, så du vill skriva ut en guide innan du faktiskt göra bytet. För mer information, läs Dvorak layout artikeln på Wikipedia.

Växla till Dvorak tangentbordslayout

Skaffa dig till kontrollpanelen.

När du är där dubbelklicka på Nationella inställningar och språkinställningar.

Klicka på fliken Språk.

Då Detaljer.

Vad du behöver göra är att klicka på knappen Lägg till. Notera den nuvarande amerikanska tangentbord inställning.

När du är där klickar du på tangentbordslayout / IME box. Välj USA-Dvorak från rullgardinsmenyn.

Klicka på OK och du kommer att tas tillbaka den här skärmen. Men nu finns det tillsättning av inställningen USA-Dvorak.

Allt som återstår att göra är att välja det från toppen listrutan, tryck sedan tillämpas.

Du kanske måste starta första gången, och du kan bli ombedd att din Windows installations-CD eller download vid något tillfälle under installationen. Om så är fallet, följ bara anvisningarna. När allt det är klart, kommer du att kunna skriva smärtfri och med lätthet … ja, kanske i ett par veckor.

Imponerande att denna funktion byggdes där … även om jag ville ta upp en artikel jag kan inte komma ihåg varifrån längre (jag tror från Wired) som visade att dessa påståenden om Dvorak tangentbord är effektivare än QWERTY är faktiskt mer önsketänkande än ordentlig vetenskap.

D’oh! Två månader för sent för April Fool dag. Men jag är tidigt för nästa år. [Gnuggar händerna girigt]. MWAHAHAHAHAAA !!; …; …, jag menar, jag helt kommer att använda den för att åstadkomma förbättringar av mig själv och medarbetare.

arvin

Det fanns en ofta citerad studie på femtiotalet där det bestämdes att det skulle vara en ineffektiv kompromiss att träna qwerty behöriga kontorsarbetare i Dvorak, gör denna ring en klocka? Om så är fallet utfördes under ganska tvivelaktiga omständigheter. Det finns en liten bit av information om det på Wikipedia sidan kopplad till ovan.

Tyvärr, jag inte utnyttja XP. Ändå är utomordentligt viktigt det här inlägget. Jag fortfarande använder virtuella tangentbord.

Häng på, om du inte kan röra typ, innebär att behöva hålla något på dina nycklar för att påminna dig där de är.

ha! Jag måste skratta åt människor som tvivlar på värdet av att byta omedelbart till Dvorak layout. Stickning med QWERTY-layouten är som vägrar att ge upp DOS.

Liksom de flesta av er, var jag ganska ung när jag lärde mig att skriva på QWERTY. Vad jag inte visste-va? -är Att QWERTY var utformad för att sakta maskinskrivare ner så att de inte skulle störa nycklar tidigt, primitiva skrivmaskiner, över 100 år sedan. Det är inte bara un-ergonomisk, det är ANTI-ergonomiska!

Jag var en 65-ord per minut QWERTY maskinskriverska i 20 år. När jag läste om Dvorak, bytte jag, kall kalkon. Jag har inte åter märka mina tangenter, eller försöker växla dem runt, eller något liknande. (Kom ihåg att hela idén med “touch” skriva är inte att titta på fingrarna.) I stället höll jag en liten diagram över Dvorak tangentbord i närheten, och hört det endast när det behövs. (Om någon av er väljer att byta, jag rekommenderar denna metod.)

I två veckor, hade jag passerade min tidigare skrivhastighet. Under två månader, jag att skriva över 100 WPM.

Dvorak layouten är bara en ton mindre arbete, också, eftersom fingrarna inte behöver resa nästan så långt att nå nycklarna du använder hela tiden. Du kommer att märka komforten direkt. Du kommer att inse hur mycket onödigt arbete du gjorde.

I “provspelade” för en kund-support jobb för några veckor sedan, och det ingår en skrivtest. Före start, öppnade jag Kontrollpanelen i Windows och bytte till Dvorak. Som jag skrev, var mina framsteg övervakas under test av nätverket. När jag slutade testet, vände jag runt och tre personer från kontoret stod i dörröppningen, försöker räkna ut hur sjutton jag hade skrivit så fort. Det var ganska roligt. DU kan göra det också!

Så betalar ingen uppmärksamhet till skeptikerna. Växla till Dvorak, och aldrig se tillbaka-utom att skratta åt pokey 19-talet QWERTY maskinskrivare du lämnar i dammet!

Jag säger mig en dag jag ska ha en dator som är dedikerad till Dvorak tangentbord … och jag ska. Så är det någon som verkligen använder Dvorak layout i världen för dagliga driften?

Learning DVORAK har varit på min att göra-lista för år. Jag lärde mig touch typing på en manuell skrivmaskin hemma och en IBM Selectric i skolan, tillbaka vid tillkomsten av persondatorer (jag hade en vän som byggde sin egen 8-bitars kit dator runt den tiden).

Personligen tror jag att eftersom Dvorak tangentbordslayout är nu (faktiskt har länge varit) inbyggd i windoze vi bör insistera på att alla elever lär sig DVORAK stället för QWERTY. Som in-the-vet och ansvarsfulla föräldrar, bör vi inrätta datorer för våra barn att använda DVORAK och se till att skolorna gör det tillgängligt. Begär att tangentbord tillverkare dubbla etiketten alla nycklar skulle inte vara för mycket för.

Du kanske vill att notera att på inloggningsskärmen om du har mer än ett tangentbord definieras det finns en liten knapp på det nedre vänstra hörnet av skärmen för att välja ett inmatningsspråk och tangentbordslayouter du vill använda. Det finns också en språk knapp som du kan ha visas i aktivitetsfältet (jag bara kan inte hitta hur du aktiverar den för tillfället).

“Så är det någon som verkligen använder Dvorak layout i världen för dagliga driften?”

Jag skriver detta på en Dvorak layout, och jag vill inte det något annat sätt. Jag var en ganska snabb maskinskriverska tillbaka i mina QWERTY dagar, men det är som ander sa: hålla sig till QWERTY är som klamrar sig fast DOS. Men jag inte döma någon. Om QWERTY fungerar för dig: Great!

Efter att ha varit en touch maskinskriverska på “standard” layout för mer än 12 år har jag lärt Dvorak layout och jag kan nu säga med övertygelse att det verkligen har gjort en skillnad. Jag kan lätt växla mellan de båda layouterna nu. Alla vanliga datorer jag arbetar på har Dvorak layout som jag alltid har varit villiga att ändra för att öka min effektivitet. Men jag har fortfarande för att växla till “standard” layout när man arbetar på andra datorer. Den enda anledningen till att “standard” layout fortfarande existerar är det stora tröghetskraften. Folk sällan vill ändra – även för bättre!

Barn är naturligtvis mer adaptiv så jag tror att de ska undervisas (åtminstone visat) båda metoderna en att “anpassa” och andra för effektivitet. Växla mellan antingen layout efter behag är mycket lätt och vem vet båda metoderna kommer naturligtvis vara benägen att använda Dvorak i situationer helt under hans / hennes kontroll.

Borde inte du också informera hur man ändrar standardanvändare? Utan att ändra standard användaren de kommer att använda qwerty vid inloggning. Detta kan vara en stor smärta.

Också jag inte kommer att argumentera fördelarna med Dvorak, men som programmerare i mitt 12: e år av professionellt arbete jag kan ärligt säga att eftersom att göra övergången min handled är otroligt smärtfria. Jag är också att ha några problem konsekvent skriva på mina tidigare riktmärken för 80-90 wpm. Jag är inte skriva snabbare än jag kunde med qwerty, men jag skriver snabbare och med färre fel på ett konsekvent sätt. Med andra ord min topp har inte förändrats men min totala produktionen har. Jag har att skriva på Dr. Dvorak design för drygt ett år nu.

Den första satelliten TV-sändning utfördes i april 1962, en bild av MIT logotyp sändes från en MIT laboratorium i Kalifornien till en mottagare i Massachusetts.