vetenskapen bakom tekniska moralpanik

Varför har vissa nya tekniker orsakar krusningar och reaktionära motreaktion i samhället men andra glida in i våra dagliga liv nästan helt obestridd? Det visar sig att det är en ganska specifik kombination av den nya tekniken måste göra för att störa allmänheten saker.

På Wired de lyfta fram arbetet med Genevieve Bell och hennes studier av hur samhället reagerar på ny teknik

Genevieve Bell tror att hon är knäckt detta pussel. Bell, chef för interaktion och erfarenhet forskning vid Intel har länge studerat hur vanliga människor införliva ny teknik i sina liv. I en 2011 intervju med Wall Street Journal Tech Europe blogg, beskrivs hon en intressant argument: att provocera moralpanik, en teknik måste uppfylla tre regler.

För det första måste det ändra vårt förhållande till tid. Då måste ändra vår relation till rymden. Och, framför allt, måste det ändra vår relation till varandra. Individuellt kan var och en av dessa transformationer vara förvirrande, men om du träffar alla tre? Panik!

Varför Vi galen om några Technologies men inte andra [Wired]

Ignorera “förhållande” del eftersom jag inte tror att det alltid behövs.

Enhet; Tid: Tid för att byta till ett fönster (när flera instanser är öppna) eller en arbetsyta med musen, Space: små barer som spänner över toppen och botten – nu en liten bar på toppen, Big One på sidan

Windows 8; Tid: Minnas vad tricket är att du bara lärt sig att visa alla program, Tid: (på pekskärmen) Det är som en 3-5 sekunder lång tryck för att göra en lång klick / högerklicka, Space: Kakel är enorma, kan ‘t ta så mycket information om var det programmet är du behöver, Space. (på pekskärmen) Även om (krom åtminstone) rullningslister är tjockare, kan du inte dra dem. Du egentligen bara dra sidan. (Så att du går motsatt), Time & Space: Charms meny och andra hotcorners känna påträngande och du måste flytta musen ur vägen, Time & Space: Rulla horisontellt (och långsamt)

Eller så måste främjas av media. SOPA skulle ha klarat av en enorm marginal om reddit och wikipedia hadnt berättade människor om det, det är då stödet drogs tillbaka. ACTA fick en blackout, och det fortfarande går.

Trots den utbredda uppfattningen att engelska är det officiella språket i USA, det finns ingen officiellt deklarerade språk.