Windows program / spel på en Mac med vinlägel

Vin fungerar som en bro mellan Windows och Unix-baserade system. Även om det finns många sätt att få Windows-program att köras på en Mac, är detta den klassiska och mest bekväma vägen. Det skapar ett omslag, så att du kan köra program inifrån. Här är hur du kan köra Windows program på en Mac med vin.

I grund och botten, tar ett omslag en Windows-app och simulerar miljön behöver i ett paket som värdoperativsystemet kan förstå. I vissa fall ett omslag är så effektiv att utvecklarna bara använda det, istället för att skapa dedikerade portar. Emellertid är dess effektivitet långt ifrån 100 procent. Det är därför Bootcamp är fortfarande ett populärt alternativ.

Som Unix, är vin ett open-source program, så det finns en hel del varianter där ute, en del betalas, mestadels gratis, en del svårt att sålla bland, några betydligt lätt. Wineskin är, enligt vår erfarenhet, den mest effektiva omslaget, som skapats speciellt för OS X. Dessutom är det gratis att använda. Vi gillar gratis saker.

Det är en fri att använda app, mycket lätt att hantera. Vi kommer att illustrera dess användning med gratis att ladda ner spel Mari0, genom Stabyourself. De har en version hemma i OS X, men vi kommer att använda Windows-versionen bara för att visa dig hur man gör.

Det första steget bör vara att ha samma spel eller program på sidan, så vi kommer att kalla det steget 0, så steget skulle vara att hämta och installera Wineskin (länk längst ner).

En gång installerat, starta den. Nu vägrar att låta dig skapa innehåll om du inte har uppdaterat, så om du uppmanas uppdatera till den senaste versionen. Efter att ha startat appen kommer du att märka att det finns en “Nya motorer tillgängliga” anmälan. Vi behöver en motor innan vi sätter igång. Under “installerade motorer” fönster, det finns ett plustecken. Klicka på det och du kommer att tas till en “Lägg Engine” fönstret.

Från rullgardinslistan väljer den senaste versionen och klicka på “Hämta och installera.” Detta kommer att dyka upp ett nytt fönster om du vill ge den ett eget namn (du behöver inte). Klicka på OK och efter några sekunder / minuter (beroende på din anslutningshastighet) kommer du att se den nyinstallerade motorn i Wineskin fönstret.

Nu kommer det att fortsätta att säga “nya motorer tillgängliga”, men det beror på att det anser att varje motor du inte har installerat som “nya”, så att du inte behöver oroa sig. Nu till kött av saker. Klicka på “Skapa ny Blank Wrapper.” Det kommer att lansera ett fönster där du kan namnge det. Vi kommer att kalla det Mari0, men namnet är inte viktigt för processen, kan du namnge det vad du vill.

Tryck på OK. Nu, om det är första gången du använder Wineskin, kommer den att be dig att installera två paket. Den ena är en “Mono” installatör, som enables.Net applikationer (som är i princip alla av dem) och sedan en “Gecko” installatör, som gör det möjligt för HTML-baserat innehåll. De är viktiga, så gå vidare och installera dem båda. Hämtningen bör inte ta lång tid och det är en av, så att du inte behöver göra det igen.

När de installatörer avsluta nerladdning, kommer det att skapa din omslag. Som standard lagras den i Program> Wineskin> [din wrapper]. Då det kommer att erbjuda att ta dig till din installerade omslag. Just nu finns det ingenting i detta omslag. Lansera det kommer att göra någonting. Nu blir det en liten labyrint härifrån, men om du följer våra steg kommer du att se det är faktiskt en promenad i parken. Gå till din omslag. Högerklicka och “Visa paketets innehåll.”

Här hittar du “Wineskin” app rätt enligt innehåll och en genväg till Drive_C. Öppna vinlägel app. Det kommer att ta dig till lanseringen verktyget. Nu har du två val, antingen du kopierar en hel mapp inuti, eller du installerar en ny kopia. Låt oss gå med installationen först. Klicka på “Installera programvara.” Nu, klicka på “Välj installations körbar,” det kommer att lansera ett Finder-fönster, navigera till den plats där den avsedda spelets setup.exe ligger och välj det.

Nu kommer du att märka att processen är exakt densamma som är i Windows, oroa dig inte om mål katalog som det har ingenting att göra med sitt läge på OS X. vin endast svarar på “C: \” ändå. Övrigt: det kallas C-enheten, eftersom en lång tid sedan, A: \ och B: var \ tillägnad diskettenheter, nu diskettenheter är borta, men deras brev placering lever fortfarande.

En gång installerat, kommer det att skanna katalogen och visa en lista över alla körbara filer, välj en som kommer att starta ditt spel / app och tryck på OK.

Avsluta Wineskin fönstret och din omslag är redo att gå. Det kommer att visa upp i Launchpad och kommer att köras precis som alla andra Mac App.

Alternativt, om du kör en fristående paket, ett som inte kräver installation, allt du behöver göra är lanseringen vinlägel genom “Visa paketets innehåll” (samma som tidigare) och välj “Installera programvara” bara den här gången, kommer du välj “Kopiera en mapp inuti.” Genom denna Finder-fönster, hitta och “välj” mappen.

När du har valt din mapp, kommer den att stänga Finder och tar dig tillbaka till vinlägel appen. Klicka på Avancerat och välj “Browse” för att hitta din nya kopierade mappen exe-filen. Du kan ta det för en “Testkörning” för att se om det fungerar.

Vissa applikationer kräver närvaron av specifika Direct X-paket samt vissa delar of.Net ram som inte ingår i Wineskin. Det finns en lösning för det.

1- Du kan ladda ner offline installatörer för nämnda paket och installera dem på samma sätt som du skulle installera ett spel.

2- Det finns många portning samhällen där ute som har skapat omslag för specifika spel och program, du kan använda sina omslag (det är både laglig och gratis) och installera ditt spel i dessa.

3 Om du vill gå till spelet katalogen mod det öppna omslaget paket och gå till “Drive_c”, här hittar du den traditionella Windows filstruktur och kan följa det mod anvisningar.

4- Om du behöver installera fler paket, som DLCs eller tillägg i samma omslag, kommer du att följa exakt samma förfarande, och välj den uppdaterade exe-filen.

Det borde göra det, ge det en virvel, och låt oss veta hur det gick.

Ladda ner Wineskin härifrån

Ordet “verb” är ett substantiv.